Relatietherapie Zeist


Duidelijke handvatten om je relatie weer bevredigend te maken

Psycholoog Zeist

Relatietherapie Zeist

Wanneer ga je in relatietherapie?

Bij heftige ruzies, jaloezie, ontrouw of overspel, elkaar niet begrijpen, communicatieproblemen, sleur, ingrijpende gebeurtenissen als ziekte, geldproblemen, wanneer partners uit elkaar groeien, er zijn legio problemen waarbij relatietherapie voordeel heeft.

De kracht van een relatiecrisis

Bij veel stellen die hulp bij relatieproblemen zoeken, is het twee voor twaalf. Heftige ruzies zijn vermoeiend. Ingrijpende gebeurtenissen kunnen je vertrouwen schaden. Wil ik nog wel verder met deze relatie? Wanneer deze vraag regelmatig door je hoofd spookt, wacht dan niet te lang met het maken van een afspraak. In de regel geldt; des te langer je wacht met het aanpakken van relatieproblemen, des te gecompliceerder de problemen worden. Het is ook niet nodig. Relatieproblemen kun je namelijk overwinnen. Door te bespreken, onderzoeken en er zeker niet voor weg te lopen, omdat je dan in feite wegrent voor jezelf. Een Amerikaans onderzoek onder stellen, die na enige vorm van relatiecrisis een doorstart maakten, ruim 60 procent van hen voor altijd bij elkaar bleef.

Enkele veel voorkomende issues bij relatietherapie:

 • Andere relatiebehoeften (samenzijn-vrijheid, kinderwens, controlegedrag, omgang met financiën)
 • moeizame communicatie
 • wantrouwen, jaloezie
 • overspel
 • verschillende behoeftes aan seks, intimiteit
 • verschillende gedachten over opvoeding, geloof, politiek
 • ingrijpende gebeurtenissen (ziekte, verlies van een kind, verlies van werk, verslaving)
 • uit elkaar groeien (door levensfase, persoonlijke ontwikkeling)

 • Relatietherapie Zeist en een affaire

  Een affaire met een derde kan aanleiding zijn om in relatietherapie te gaan. Zo'n affaire kan een eenmalige zoen zijn tot een langdurige geheime verhouding. Een affaire kan je verward maken, onrustig. Je kunt je schuldig voelen. Herken je je in deze situatie? Relatietherapie Zeist biedt professionele hulp bij relatieproblemen door een affaire of 'vreemdgaan'.

  Gespecialiseerde relatietherapie

  De methode waar ik mee werk is erg succesvol. De aanpak is resultaatgericht. Je krijgt snel inzichten in de oorzaak van je relatieproblemen met duidelijke handvatten om de neerwaartse spiraal te doorbreken. Het doel is de relatie voor beide partners bevredigend te maken. Wanneer je ieder aan je eigen gedrag werkt, zijn de resultaten beter.

  Relatietherapeut Zeist

  Ik ben behalve relatietherapeut ook paranormaal begaafd. Daardoor kan ik snel inzicht geven in de achtergrond van relatieproblemen. Waardoor komt het? En nog belangrijker, wat kun je eraan doen? Ik reik je duidelijke oplossingen aan om de neerwaartse spiraal te doorbreken en de relatie bevredigend te maken.

  Omdat ik behalve relatietherapeut ook wetenschappelijk onderzoeker ben. En mijn expertise op het vlak van 'hechting' ligt, is relatietherapie Zeist vele malen doeltreffender dan doorsnee relatietherapie: 'Probeer beter naar elkaar te luisteren. Elkaar uit te laten praten,' of zoals zo vaak wordt geadviseerd 'ga samen meer leuke dingen doen.' Vriendelijke informatie, maar dit soort relatiecoaching pakt de echte, onderliggende relatieproblemen niet aan.

  Voor een optimaal resultaat kijken we bij Relatietherapie Zeist dieper. We pakken de relatieproblemen bij de kern aan. Daar waar ze daadwerkelijk liggen. Daar waar ook de oplossing ligt voor een gezonde relatie. Daarom werk ik in individuele sessies. Want als je ieder aan je eigen gedrag werkt, zijn de resultaten gunstiger.

  Meer informatie over Relatietherapie Zeist vind je onder behandeling.

  Neem contact op

  © Psycholoog Zeist | Alle rechten voorbehouden