Hulp bij concentratieproblemen, ADD

Psycholoog Zeist

Behandeling concentratieproblemen door Psycholoog Zeist

Wat zijn concentratieprobleem?

Als je last van een concentratieprobleem, ben je snel afgeleid. Je vindt het moeilijk om je te focussen. Dit merk je vooral als je met iets bezig bent wat concentratie vergt. Nou heeft iedereen zo nu en dan wel eens concentratieproblemen, bijvoorbeeld tijdens het lezen in een lawaaierige omgeving of bij vermoeidheid. Wanneer je concentratieklachten meer blijvend van aard zijn, is professionele hulp noodzakelijk. Concentratieverlies kan immers een onderliggende oorzaak hebben, zoals een depressie, burn-out, faalangst of ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder), ADD (Attention Deficit Disorder). Ook voeding en hormonale veranderingen kunnen van invloed zijn op je concentratie.

Hoe herken je concentratieproblemen?

  • snel afgeleid zijn
  • vergeetachtigheid
  • moeite met ordenen en overzicht houden

Psycholoog Zeist behandelt concentratieproblemen, ADD

Ik behandel concentratiestoornissen: Concentratieverlies dat ontstaan is vanuit uiteenlopende factoren, waaronder ADD, ADHD, faalangst enz. In de behandeling geef ik je inzichten in de oorzaak van jouw specifieke concentratieprobleem. Dit is van belang om het gewenste resultaat te bereiken en daadwerkelijk je concentratievermogen te vergroten. Afhankelijk van de oorzaak, geef ik je bijbehorende handvatten, ook ontwikkel je essentiële vaardigheden, die passen bij jouw probleem en jouw situatie.

Meer informatie over hulp bij concentratievermindering, ADD en ADHD door Psycholoog Zeist, vind je onder behandeling van concentratieproblemen.

Neem contact op

© Psycholoog Zeist | Alle rechten voorbehouden