Traumabehandeling (PTSS) door Psycholoog Zeist


✔PTSS expertise in trauma en hechtingsproblemen

✔Psycholoog en wetenschappelijk onderzoeker

Psycholoog Zeist

Trauma (PTSS) behandeling bij Psycholoog Zeist

Wat is PTSS?

Posttraumatische stressstoornis (PTSS) is een reactie op een ingrijpende gebeurtenis, zoals een ongeluk, overval, verkrachting, aanslag, oorlog of andere schokkende ervaring. Naast eenmalige gebeurtenissen, kunnen ook opeenvolgende ervaringen potentieel traumatisch zijn. Denk aan geestelijke mishandeling, fysiek geweld. Ook van gebeurtenis(sen) die al geruime tijd geleden hebben plaatsgevonden, zoals tijdens je jeugd, kun je nu nog last hebben. Wat deze gebeurtenissen gemeenschappelijk hebben, is je tijdens de ervaring erg bang was, je machteloos en hulpeloos voelde.

Acute stressklachten en PTSS

De klachten direct na een schokkende ervaring worden acute stressklachten genoemd. Deze klachten verdwijnen meestal binnen enkele weken. In tegenstelling tot acute stressklachten kunnen de klachten bij PTSS ook jaren later naar voren komen. PTSS klachten zijn langdurig. Ze kunnen zelfs in een volgende generatie nog parten spelen (tweede generatie slachtoffers).

PTSS kan de volgende klachten meebrengen:

  • herbelevingen
  • vermijden van situaties of 'triggers' die je aan de gebeurtenis herinneren
  • angstig, gespannen, prikkelbaar
  • ontkennen van de gebeurtenis, wegvluchten in werk e.d.
  • moeite met concentreren
  • agressie-uitbarstingen, geremde boosheid
  • emotioneel afgestompt, gevoelens van vervreemding (dissociatie)
  • stemmingswisselingen
  • somberheid
  • onverklaarbare lichamelijke klachten

Trauma verwerking bij Psycholoog Zeist

Voor het verwerken van een (jeugd) trauma is professionele hulp nodig. De intensiteit van de behandeling is mede afhankelijk van het soort trauma, je klachten en de omstandigheden rondom de gebeurtenis. Zo is de leeftijd waarop iemand een (of meerdere) traumatische ervaring(en) hebben ervaren van grote invloed op de klachten. Maar ook omstandigheden als de dader, indien er sprake is van een dader (bv. bij misbruik).


Trauma therapie bij Psycholoog Zeist

Ik heb uitgebreide ervaring met de behandeling van trauma en PTSS, waaronder chronische traumatisering of jeugdtrauma of kindertrauma. Mijn kennis wordt breed ondersteunt doordat ik uitvoerig wetenschappelijk onderzoek heb gedaan naar de verwerking van trauma aan diverse Universiteiten (Universiteit Utrecht, University College London (UK). Omdat ik sterk vanuit de intuïtie werk, kan ik bovendien snel aangeven waar jouw specifieke oplossingen liggen. Om tot gerichte oplossingen te komen, gebruik ik tevens de verschillende behandelmethoden die bij jouw situatie passen en ga er flexibel mee om.

Meer informatie over trauma behandeling bij Psycholoog Zeist vind je onder behandeling.

Contact Psycholoog Zeist bij Trauma

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan even contact met me op. Je kunt me het beste even een e-mail sturen. Je krijgt vlug antwoord.

Neem contact op

© Psycholoog Zeist | Alle rechten voorbehouden