Burn-out en stress behandeling bij Psycholoog Zeist


Voor lichamelijk en psychisch herstel

Psycholoog Zeist

Stress en burn-out behandeling bij Psycholoog Zeist

Wanneer heb je een burn-out?

We hebben allemaal wel eens periodes met wat meer stress. Stress kan nuttig zijn, je presteert misschien net wat beter. Als zo'n periode te lang duurt, dan blijft de spanning hangen. Je lichaam herstelt niet meer. Je staat voortdurend in de 'overlevingsmodus', met tot gevolg dat je overbelast raakt. Deze situatie kan uiteindelijk leiden tot burn-out en overspannenheid.

Als je burn-out bent, is je lichaam opgebrand, je bent emotioneel uitgeput. Bij een burn-out is iemand vaak jarenlang over zijn grenzen gegaan. De reserves zijn opgebruikt en er is sprake van totale uitputting met serieuze uitval van je functioneren. Je hebt nergens meer zin in, kunt geen prikkels meer verdragen, hebt vaak lichamelijke klachten, huilbuien en kunt je niet meer concentreren. Soms kan burn-out zelfs gedurende een bepaald tijdsbestek lijden tot bedlegerigheid, omdat het lichaam de stekker eruit heeft getrokken.

Enkele klachten bij burn-out:

  • angstig en huilbuien
  • somberheid, hulpeloosheid, veel piekeren
  • snel geirriteerd
  • onzekerheid en besluiteloosheid
  • emotioneel en/of fysiek volledig uitgeput
  • lusteloos, nergens zin in
  • lichamelijke klachten als hoofdpijn, rugpijn, spierpijn

Herstel bij een burn-out

Herstel van een burn-out of overspanning kan langere tijd vergen. Soms zelfs meer dan een jaar. Professionele behandeling van burn-out is hierbij essentieel. Herstel is namelijk niet het enige. Om ervoor te zorgen dat je niet nog eens burn-out raakt, zijn noodzakelijke inzichten in je denkpatronen, gedrag, emoties en persoonlijkheid nodig. Bewustwording is daarbij het sleutelwoord. Als je niet verandert, is de kans op een volgende burn-out namelijk groot.


Burn-out therapie bij Psycholoog Zeist

Wanneer je een burn-out hebt, behandel ik je doelgericht. We werken in korte tijd aan jou lichamelijk en psychisch herstel. Ik help je de factoren te zien, die hebben bijgedragen aan jouw burn-out klachten. De aanpak is persoonlijke, omdat de oorzaken van burn-out voor ieder mensen verschillend zijn. Omdat ik sterk vanuit de intuïtie werk, kan ik deze oorzakelijke factoren snel inzichtelijk maken. Ik geef je heldere aanwijzingen voor oplossingen tot genezing. Je leert effectief om te gaan met stress en tevens te verwerken van wat heeft plaatsgevonden. Tijdig je grenzen leren voelen en stellen is hierbij cruciaal. Van een burnout kun je herstellen en stressklachten kun je in de toekomst voorkomen met de juiste behandeling.

Voor verdere informatie over de behandeling van stress, burn-out en bore-out klachten bij Psycholoog Zeist, ga naar: burn-out en bore-out behandeling.

Neem contact op

© Psycholoog Zeist | Alle rechten voorbehouden